Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Урокът на Любов

Урокът на Любов

Това произведение е на едно прекрасно дете. Ще я представим с псевдонима Любов. Тя все още е само на 4 години и 9 месеца, а вече показва голям талант. Забележете колко много детайли са й направили впечатление, и ги е отразила в творбата си. Татко е с къса коса, мама и Любов са с дълги коси, а малката сестричка на Любов е с къса щръкнала косичка. Татко е мъж и за това е облечен с блуза, а мама, Любов и сестричката са облечени с роклички, защото са момичета. Татко е най-големият, след това по размери следва мама, после Любов, и най-накрая е малката сестричка, която е още бебе и за това е най-малка. Разхождат се в снега, като татко държи снежна топка в ръката си. Слънчицето пече радостно, а същата тази радост грее в душата на малката Любов (забележете че Любов е нарисувана с цветовете на слънцето). Цялото семейство са усмихнати и щастливи, защото много се обичат.

Това малко дете е вложило всичко от себе си в своята творба. Изпипало е всеки детайл, според своите детски възможности. Дало е най-доброто от себе си, за да сътвори една прекрасна картина, която да носи радост на околните.

Всички ние можем да вземем пример от Любов. Без значение какво работим, нека всеки от нас да дава максимума от себе си в своята работа, да се стараем да изпипваме всеки детайл, така че нашата работа да е полезна на хората на които служим, и да им носи радост. Никой от нас не е перфектен, винаги може да се случи да сбъркаме, да допуснем грешка, да се отнесем лошо с някого в работата си, но нека се стремим към съвършенството. След всяка грешка, след всеки неуспех, нека винаги се изправяме на крака и да продължаваме да даваме най-доброто на което сме способни в моментното си състояние, за да сме полезни на хората около нас с труда си и с доброто си отношение.

И това е урок не само за труда ни на работното място, а също и у дома, сред най-близките и любимите ни хора. Нека там качеството на предоставяната от нас “услуга” да бъде дори още по-добро, нека да влагаме още по-голямо желание и старание, точно защото го правим за най-близките си! Неминуемо ще се случва да грешим, но важното е да се стараем!

И нека правим всичко това с усмивка! 🙂 Благодаря ти Любов за прекрасният урок! 🙂

Автор: Секретко

Ако желаете да прочетете и други статии от тази категория – щракнете тук: Вижте всички статии “Личностно развитие”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.