Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Книгата на живота + съд според делата + вечно унищожение

Книгата на живота + съд според делата + вечно унищожение

Библия за напреднали – това не е за начинаещи, защото може да останат с погрешни впечатления, ако нямат добро познание на характера на Бог, получено чрез четене и изучаване на Библията !!!

Книгата на живота:

Обърнете внимание на обещанието в „Даниил“: „И в онова време твоят народ ще се отърве – всеки, който бъде намерен записан в книгата“ (Даниил 12:1). Това следва да е „книгата на живота“ (Филипяни 4:3; Откровението на Йоан 13:8; Откровението на Йоан 20:12-15; Откровението на Йоан 22:19). Ако останем верни на Исус, имената ни няма да бъдат изтрити от книгата на живота (Откровението на Йоан 3:5).

Божият съд е според делата на човека:

Съдът – ще бъдем съдени по делата

2 Коринтяни 5:10; Римляни 14:10,11; Откровението на Йоан 20:11-15.

Еклесиаст 12:13 Нека чуем краят на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека {Или: Това е длъжността на.};
14 Защото, относно всяко скрито нещо, Бог ще докара на съд всяко дело, Било то добро или зло.

Вечно унищожение

За изгубените е вечно самото унищожение, а не продължителността на унищожаването им.

Прочетете Откровението на Йоан 20:9; Псалми 37:20; Малахия 4:1,2. Какви прозрения ни предлагат тези пасажи за окончателното унищожение на греха и грешниците и за наградата на праведните?

Благата вест е, че Сатана и злите му ангели ще бъдат унищожени в огненото езеро. Грехът и грешниците ще бъдат изпепелени. Според Откровението на Йоан 20:9 те ще бъдат погълнати, унищожени, а не вечно измъчвани. Следващият стих използва израза „до вечни векове“. В зависимост от контекста думата „вечен“ винаги означава „нескончаем“, но докато нещото бъде напълно завършено (Изход 21:6; 1 Книга на Царете 1:22,1 Книга на Царете 1:28; Юда 1:7; 2 Петър 2:4-6). За изгубените е вечно самото унищожение, а не продължителността на унищожаването им. Бог не е вечен мъчител.

Пример: семейна двойка след скандал: С моят съпруг/съпруга никога няма да имам настроение. —–> Никога не означава вечност, а само докато не успеят да се сработят и да се разбират, или ако това не стане – докато единият от двамата не умре (всички хора сме смъртни). Тук не споменавам варианта за развод, защото пред вярващите разводът не стои като опция.


Горните стихове не са мои изследвания, но след прочитането им съм съгласен с тях, защото:

Деяния (ДА) 17:11 И беряните бяха по-благородни от солунците, защото приеха учението без всякакъв предразсъдък и всеки ден изследваха Писанията да видят дали това е вярно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.