Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Войната в нашите сърца – 2 част

Войната в нашите сърца – 2 част

В първата част на статията беше зададен въпросът, как е възможно да имаме толкова добър и любящ Бог, и едновременно с това да живеем в такъв безмилостен и жесток свят. Стигнахме до извода, че светът се прави от всички нас, и текущото положение на света е резултат от свободните избори на цялото човечество. В сърцето на всеки един човек се води борба между доброто и злото. Има хора, които си мислят “аз съм добър човек и на никого нищо зло не правя”. Ако сме добри хора защо понякога изпитваме чувства като гняв, омраза, завист, алчност, ревност, похот, защо понякога лъжем, защо казваме думи, които оставят рани в чуждите сърца? Списъкът е дълъг, няма да изброявам повече, вярвам че сте схванали идеята.

Направих кратък преразказ на първа част на статията за хората които не са я чели, накрая ще публикувам и линк към нея. Краят на първа част завърши с констатацията, че всеки човек на земята е болен от болест наречена грях (грехът е синоним на зло), и че земята е поставена под карантина, за да не вреди на останалата част от вселената. Въпросът в краят беше: “Има ли изходен път? Има ли шанс за изцеление?”

Ако във вашето семейство някое от любимите ви деца се разболее от психична болест, заради която стане агресивно и започне да наранява останалите ви любими деца, вие какво ще направите? Ами най-вероятно ще отделите психично болното дете, за да не наранява братчетата и сестричетата си, но ще продължите да се грижите за него, да го лекувате и да мечтаете за денят в който детето ви отново ще бъде здраво и ще можете да го върнете при останалите членове на семейството си!

Същото прави и Бог с нас – ние сме като едни психично болни деца, обладани от вируса на злото (греха), които ако бяха оставени да имат контакт с останалите цивилизации във вселената, щяхме много да ги нараним и да им навредим. Бог продължава да ни обича, но не може да допусне да нараняваме останалите негови деца, за това всички ние тук на земята сме поставени под карантина и Бог се опитва да ни лекува, за да ни излекува от вируса на злото (греха) в нашите сърца.

Ето какво обещание е дал Бог в Библията, в книгата на пророк Езекил в 36 глава, 26 стих: “Ще ви дам и ново сърце, и нов дух ще вложа вътре във вас, и като отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам меко сърце.”

Бог обещава, че ще ни помогне да се излекуваме! Само че във всяко лечение само усилията на лекуващият лекар не са достатъчни, за да излекуват човека. Иска се и доброволното съдействие на самият пациент, за да бъде лечението успешно и да завърши с добър край. Ако лекарят е добър и способен (а Бог е такъв, най-добрият лекар в цялата вселена), и ако пациентът е послушен и стриктно следва указанията на лекаря и прави всичко, което лекарят му е казал че трябва да се направи – тогава има големи шансове лечението да завърши с добър край и болестта да бъде победена. Но ако само лекарят се опитва да лекува пациента, а самият пациент е нехаен и не следва инструкциите на лекаря, тогава лечението ще претърпи пълен провал!

Жителите на цялата вселена живеят вечен живот в съвършенно здраве и в мир, любов и добри отношения с останалите същества от вселената. Само ние тук на земята умираме като следствие на греха (злото) с който сме заразени. Нашият човешки живот тук на земята ни е даден с една едничка цел – да изберем дали ще се обърнем към Бог, дали ще Му съдействаме да ни излекува от вируса на злото в нашите сърца и в резултат на това накрая след като сме изцелени, Бог ще ни подари вечният живот и ще ни допусне да живеем с останалите жители на вселената, или пък точно обратното – няма да се интересуваме от Бог, няма да Му позволим да ни лекува и да ни излекува и като резултат на това накрая ние ще имаме само един кратък човешки живот, но Бог няма да може да ни подари вечният живот, защото във вечността ще бъдат допуснати само изцелените деца на Бога, тези които не биха навредили на останалата част от вселената!

Изборът пред който Бог ни поставя е следният: искаш ли да бъдеш изцелен, и да живееш по Божият Закон на любовта, по който живее цялата вселена, или не искаш?

Край на втора част

Който не е чел първа част, може да я прочете от тук: Войната в нашите сърца 1 част

Автор: Секретко, благодарение на Божията милост

п.п. Снимката е на Hassan OUAJBIR от Pexels.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.