Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Войната в нашите сърца

Войната в нашите сърца

Мислили ли сте по темата, защо след като имаме един толкова добър Бог, светът в който живеем е толкова лош? Как е възможна аксиомата “Бог е Любов”, и едновременно с нея и реалността на “Жесток, безмилостен свят”?

Даа, виновни са ония там дето правят войните. А също и ония другите, с милионите, заради които бедното дете от еди коя си държава няма какво да яде. Също така и ония дето много крадат… А също и…. и т.н., и т.н. Аз самият съм добър човек, никой не страда заради мен, на никого нищо лошо не правя и не съм направил, така че не нося отговорност за лошият свят.

А дали е така? Дали “аз” (ти, той, тя, всеки от нас) съм добър човек? Никога ли не съм разплаквал никого? Никога ли не съм обиждал никого? Никога ли не съм пропускал да помогна на някой, който се е нуждаел от моята помощ? Никога ли не съм ощетявал някого, под една или друга форма?

Всички ние хората сме с една и съща диагноза – в нашите сърца се води ежедневна, ежечасна война между доброто и злото! Понякога доброто надделява, друг път злото! И от тази война няма уволнение докато сме живи! Резултатите от тази война се виждат навсякъде около нас!

Бог нарича злото с термина “грях”. Грехът е синоним на злото. Човечеството е болно от грях!

В началото не е било така. Човечеството е било създадено съвършенно! Първите хора са нямали зло в сърцата си, нямали са този проблем с греха, който имаме ние! Първите хора са били съвършенни, без влечение към злото. В сърцата им е имало само и единствено добро!

Цялата вселена се подчинява на един универсален закон – законът на любовта! Това е Божият Закон! Любовта към Бог и любовта към останалите живи същества! Вселената е съществувала в пълна хармония, до момента в който Божият Закон не е бил нарушен! С нарушаването на Божият Закон са възникнали фатални изменения – появило се е злото, появил се е грехът.

Нашите прародители са били съвършенни, без злото да живее в сърцата им, до момента в който не са нарушили Божият Закон на любовта. С нарушаването на Закона – злото се е появило и е заживяло в техните сърца! След което те са предали злото генетично на всички следващи поколения след тях! Всеки един от нас се ражда обременен със злото в гените си, раждаме се с греха живеещ в сърцата ни!

Това е причината за всички нещастия на земята! Злото живеещо в нашите сърца! И погрешните избори, които ние правим в тази борба между доброто и злото!

Във вселената не е така – всички живи същества в цялата вселена живеят в хармония с Божият Закон на любовта! Във вселената никой на никому зло не върши, а точно обратното – всеки прави добро на ближните си, всички живеят в мир, любов и разбирателство помежду си.

Само ние тук на земята сме болни от тази ужасна болест – греха! Земята е поставена под карантина, отделени сме от останалите живи същества във вселената, за да не им вредим с нашата болест.

Има ли изходен път? Има ли шанс за изцеление? Да, има! Но за това ще разкажа в следващата част на тази статия.

Край на първа част

Автор: Секретко, благодарение на Божията милост

п.п. Снимката е на Pixabay от Pexels: https://www.pexels.com/photo/black-smoke-coming-from-fire-417070/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.