Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Спасение чрез кръвопреливане!

Спасение чрез кръвопреливане!

Спасение чрез кръвопреливане! (Войната в нашите сърца – 3 част)

В първите две части на статията разказах как в сърцето на всеки човек на земята се води война между доброто и злото. Ние сме болни от болест наречена грях (грехът е синоним на злото в нас, като гордостта и егоизма в нас са част от това зло), а земята е поставена под карантина, за да не вреди на останалата част от вселената. Бог може да ни излекува, защото е най-добрият лекар в цялата вселена, но за да го направи – ние трябва да пожелаем това изцеление и да Му съдействаме.

Как става това изцеление от болестта на греха? Оказва се, че в кръвта на лекуващият лекар (Бог), който между другото е и наш небесен Баща, се намират антигени, които побеждават болестта грях! Изцелението ни е възможно чрез кръвопреливане от нашият небесен Баща. Само че има един ОГРОМЕН проблем! За това кръвопреливане, за да се победи напълно нашата болест, се изисква да се източи цялата кръв на небесният Татко! Той трябва да умре, за да може ние да живеем! И то да умре в ужасни мъки!

И Той го прави! Бог толкова ни обича, че не може да си представи да живее без своите земни деца! Той жертва себе Си, за да може да ни дари кръвта Си! Това прави Господ Исус Христос за нас на кръста! Той умира, за да може ние да живеем! Или поне да живеят тези от нас, които пожелаят да се възползват от спасителното кръвопреливане и приемат жертвата на нашият Спасител на кръста!

Кръвопреливането се приема с вяра! Повярвай, че Неговата жертва за теб е достатъчна за твоето спасение!

Златният стих на Библията, записан от апостол Йоан, гласи следното: Йоан 3:16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот!

И тук под вечен живот не се има в предвид нашият мизерен земен живот да бъде удължен за цяла вечност. Че кой нормален човек ще иска вечен живот, в който ние сме болни, стари, бедни, с лоши взаимоотношения с хората около нас, живот изпълнен с грижи, проблеми, конфликти, разправии и войни.

Бог иска да ни подари ЖИВОТ в пълнота – и като количество, и като качество! Вечният живот е живот на безкрайна младост, здраве, щастие, разбирателство и любов, в прекрасни взаимоотношения с Бог и с ближните ни!

Ще повярваш ли в тази прекрасна вест? Господ Исус Христос умря, дари цялата си кръв, за теб и за мен, за всички нас – за да може ние да бъдем изцелени от вируса на греха и да получим БЕЗЦЕННИЯТ ДАР НА ВЕЧНИЯТ ЖИВОТ !!!

И последно, не по-малко важно – след като умря за да ни спаси, Господ Исус Христос възкръсна от смъртта! Това е доказателство, че може да възкреси и нас – всеки един, който повярва в Него!

Христос възкръсна! Наистина възкръсна!

Край на трета, последна част.

Автор: Секретко, благодарение на Божията милост

п.п. Картинката е взета от Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.