Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Искрено и лично, написано в 1 през нощта

Искрено и лично, написано в 1 през нощта

Искрено и лично… Написано в 1 през нощта

Исус (Христос) е много тактичен, съобразява се с мен, уважава интересите ми. По всеки възможен начин ми показва, че ме цени! Исус се грижи за мен, пази ме, закриля ме, винаги говори с мен много човешки, обяснява ми как стоят нещата, никога не ме насилва, само ми дава шанс след шанс и ме оставя да избирам свободно. Исус успокоява страховете ми, бди над мен, с него имам душевен мир.

Интимността не е да се разсъблечеш физически. Интимността е да можеш да споделиш най-съкровените си страхове, мечти и стремежи. Единствено с Исус мога да имам истинска интимност! Исус ме познава и когато се държа лошо, Той знае причините за поведението ми, не ме укорява, а ми помага.

Когато се провалям, Исус е до мен, успокоява ме и ме насърчава – “спокойно, Аз съм до теб, ще ти помогна и ще се справиш!”. Когато успявам – Исус цени успехите ми, може хората да не оценят положеният от мене труд, но Исус винаги оценява когато съм положил голямо старание, Той го знае и ме оценява и ми го показва! Исус цени труда ми! Исус цени мен!

Аз съм един обикновен, малък човек. Но заедно с Исус съм голям, силен и смел. Това е заради Него, не заради мен. Той ме повдига и ме извисява! Заедно с Него преодолявам задачи непосилни за мен самият. Той ми е помощ и опора. Много пъти изправяйки се пред неразрешими за мен проблеми, Той ми е отварял ума и ми е давал мъдрост как да се справя и да ги разреша.

Исус е безкрайно добър. Той никога не прави зло на човека. Това просто не му влиза в природата.

Исус копнее за посвещение от моя страна във връзката с Него! Той копнее за мен и ме обича с вечна любов, по-силна от страданията и смъртта! Исус направи за мен това, което никой земен човек не би направил! Исус постави мен на първо място преди Себе си! И Исус ми остана верен докрай!

Исус желае да обикнем душата Му, за това ни се разкрива, без да ни се показва. Исус копнее да обикнем душевността Му, а не излъчването Му. На излъчването Му няма човек, който да може да устои, ангелите в небето пеят от възхищение когато гледат към Исус. Но Бог копнее да го обикнем преди да сме Го видели, Той копнее да обикнем красотата на душата Му! За това ни се разкрива, без да ни се показва.

Исус дълго време протяга ръка към мен (и към всички хора). И обикновенно хората не се интересуват от Него. Но веднъж отблъснеш ли протегнатата ръка, веднъж Исус вземе ли решение, че всичко е приключило, то то наистина е приключило! Няма връщане назад. Изпуснал си най-красивата Любов в цялата вселена!

Когато Исус приключва с човека, Той не изпитва задоволство, не се радва, а точно напротив – изпитва най-силната възможна сърдечна болка. Той приключва с човека, защото първо човекът е приключил с Него. Исус познава сърцата на хората и знае кога нечие сърце се е отказало завинаги от Него.

Исус търси една много сериозна връзка с мен (и с теб)! Исус дава всичко от Себе си в тези взаимоотношения и очаква всичко в ответ! Исус копнее за моето (и твоето) пълно посвещение в Любовта! И, да – единствено Исус заслужава напълно всичко! Той е единственият, който никога няма да ме предаде, излъже, изостави и разочарова!

Автор: Секретко, благодарение на Божията милост

п.п. Картинката е на pixabay от pexels

п.п.п. Текстът е написан на 11.05.2023

One comment

  1. Antonj

    Личното отношение на човека към Бог е много трудно почти невъзможно да бъде споделяно с другите
    Това са лични сфери и измерения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.