Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Подарък за Бог /Какво ми припомня Рождество? /

Подарък за Бог /Какво ми припомня Рождество? /

Аз съм нужен! Аз съм обичан! Има един Бог, който копнее за мен! Толкова съм важен за Него, че не може да си представи животът си без мен! Точно за това Той си заряза прекрасното небесно царство и престола на който седеше, за да слезе тук долу на грешната земя, за да се роди като човек, да живее и умре за мен! За да имам аз шанс да бъда с него – за цяла вечност!

И това важи не само за мен, но и за теб! Бог те обича! Безкрайно скъп и нужен си за Него! Ти си важен за Бог! Той копнее за теб!

Аз струвам безкрайно много, защото Богът на цялата вселена даде всичко за мен! Ти, непознати приятелю имаш същата цена! Ние сме безкрайно ценни в Божиите очи! Безкрайно ценни в очите на Царя на цялата Вселена!

Той дойде за нас, но не за да Му се подчиним като на Цар и Господар, не за да ни насили, не за да ни принуди, а дойде за да ни спечели с Любовта Си!

Той копнее за връзка с нас! Връзка, основана на доверие, приятелство, уважение, разбиране и любов!

Той стои на вратата на твоето и моето сърце и хлопа с надеждата да Му отворим и да отговорим на чувствата Му!

Това са истини, които знам и въпреки това редовно забравям! И всеки път когато Бог за пореден път ми ги припомни, аз ахвам от възхищение:

Уаау, аз съм нужен за Бога? Той ме обича?! Той копнее да общувам с Него и за Него аз съм важен?! Той ме уважава и цени?! Какъв невероятен Бог!

Честито Рождество Христово! Щастливци сме, че Рожденникът е влюбен до уши във всеки един от нас! А най-големият подарък за Него ще бъде да оценим и да отговорим на любовта Му!

А вторият подарък за който копнее Бог е децата Му (ти и аз) да се обичат и разбират помежду си.

Това е всичко което нашият прекрасен Рожденик има нужда да получи от нас!

Автор: Секретко, благодарение на Божията милост

п.п. Картинката е на Liza Summer от pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.