Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Кратка семейна история

Кратка семейна история

Боян бил млад мъж на гости при семейството си. Една сутрин майка му Мария влязла ядосана в стаята му и му вдигнала скандал още от сутринта. Боян бил силно наранен и се разсърдил на майка си. След това под влиянието на чувството за вина Мария започнала да се държи много мило с него и да прави различни добрини за синът си. Едно, второ, трето, четвърто, пето добро дело. Но Боян още бил сърдит и начумерен. “Е, не си ли изкупих вината най-сетне?” – възкликнала майка му.

Много често ние хората се опитваме да си изкупим вината за стореното от нас зло, като вършим добри дела. Но вината не може да се изкупи с добри дела, защото добрите дела не могат да компенсират злите. Когато е сторено зло, то е нанесло някакви щети и никое добро дело не може да заличи стореното зло. Вината за злото може само да се прости от потърпевшата страна и то при условие че извършителя си разбере грешката и се постарае да се промени и да спре да върши злото, което е вършил (термина за тази промяна на човека се нарича покаяние в Библията).

Ние хората волно или неволно вършим много лоши неща през целият си живот. И много често се опитваме да си спечелим достъпа до раят на Бог, като се опитваме да правим добри дела, за да компенсираме злите. Но това не работи. Терминът е “спасение чрез дела”. Колкото и добри дела да извършим, те не могат да премахнат стореното от нас зло. Единственият начин да влезем в рая на Бог е да помолим Исус за прошка за всеки грях, който сме извършили и да се постараем да се променим и да спрем да вършим грехът за който сме се молили Бог да ни го прости (покаяние).

1Йоан 1:9: Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете и да ни очисти от всяка неправда.

Автор: Секретко

п.п. Картинката е на Pixabay от pexels.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.