Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Преди и след брака

Преди и след брака

За брака и връзките преди брака има много изписано, аз ще се спра съвсем накратко само върху някои много важни моменти по този въпрос.

  1. Преди брака

а) Инвестирайте време и старание в разработката на положителни качества в собственият си характер

Преди брака е много важно вие самите да започнете да се подготвяте за него, като работите върху качествата на характера си. Бракът е нещо много хубаво, но е и нещо много сложно и сериозно. Ако вие не притежавате определени качества на характера – ще ви бъде трудно в брака, а също ще изтормозите и брачната си половинка.

Да имате колкото се може по-усъвършенстван и развит характер е важно и за вашите деца. Децата буквално копират характера на родителите си. Думите ви, с които ще се опитате да ги възпитавате, ще имат по-слабо въздействие върху тях, от колкото вашето поведение. Децата ще копират поведението ви, като думите ви ще имат много по-малка тежест върху тях.

Преди брака се запитайте – искам ли моите деца да приличат на мен? Ако отговорът е не – изчакайте, не бързайте да сключвате брак, инвестирайте повече време в себе си.

б) Преди брака се въздържайте от порно, самозадоволяване и сексуални връзки с хора от противоположният пол.

Сексът е предназначен за брака (така сме създадени от Бог) и ако искате да се насладите максимално пълноценно на секса в рамките на брака с брачният ви партньор – по-добре е да се въздържате от секс (под каквато и да било форма) преди брака.

За хората, които не вярват в Бог и за които думите на Бог, който казва че сексът е само за брака, не означават нищо – за тези хора в края на статията ще дам линк към друга статия, в която има логични пояснения, за да разберат смисъла на това защо не трябва да мастурбират, да не гледат порно и да не правят секс преди брака.

в) Преди брака си отваряйте очите на 4 когато излизате на срещи с различни хора.

Целта на излизането по срещи е да опознаете човека, а не да правите секс с него. Гледайте да си пазите мозъците от влюбване, за да може колкото се може по-трезво да прецените характера на човека срещу вас. Разбира се, трябва да се усеща и химия (ако човекът не ви привлича няма да е добре), но гледайте да си пазите мозъка колкото се може по-трезв и бистър, за да може внимателно да прецените при избора на партньор в живота. Гледайте качествата на характера му, гледайте как се отнася с други хора – с майка си и баща си, с хора по-слаби от него/нея.

Гледайте колкото е възможно и вие самият да се представите по-реален, за да може човекът да ви опознае и обикне такъв какъвто сте, а не някаква измислена илюзия която сте му представили. Внимавайте да не излъжете човека, постарайте се да сте колкото се може по-открит с него, за да знае той с кого си има работа и да може да прецени дали иска вие да сте негов партньор в живота, или не.

Една от големите причини за нараняванията на партньорите се дължи на разминаване в очакванията. Или – големите илюзии, които не се покриват с действителността.

Ако сте вярващ, задължително включете в процеса по избор на брачният си партньор и Бог. Молете се на Бог да ви води, допитвайте се до Него, молете Го да ви помогне да вземете възможно най-доброто решение, и да ви предпази от грешки, които могат да ви провалят живота след това.

2. След брака

Тук няма да се впускам в подробни съвети, ще напиша само 3 неща:

Първото е – веднага след брака отделете достатъчно време да бъдете заедно. Не се впускайте в развитие на бизнес и кариера, не си губете времето за каквото и да било друго, просто бъдете заедно – посветете се един на друг. Това е най-ценното време, за да можете да се свържете здраво, която връзка ще ви помогне да устоите на изпитанията на брака.

Второто – по време на брака, избягвайте да се разделяте за дълго, например един от двама ви да замине за чужд град, или чужда държава за дълъг период от време, с цел увеличаване на материалното благосъстояние на семейството или по друг повод. Една дълга раздяла може да унищожи брака ви.

И трето и последно – ще ви представя нагледно каква е разликата в картината на взаимоотношенията на двойката преди и след брака:

Това е картинката на връзката ви преди брака:

Преди брака можете да имате връзка с един партньор, но все още всеки от двамата има възможност за алтернативни партньори, ако се случи така че да установите че не си пасвате с текущият партньор. Вие сте се гушнали двамата, но около вас все още има достатъчно мъже и жени, които да влязат в играта, ако се установи че текущата връзка не работи.

След брака, картинката на връзката ви трябва да изглежда така:

След брака остава само една жена и един мъж, всички останали изчезват (тук не става дума да не се срещате с приятели, а че вече сте само вие двамата, без други алтернативни мъже и жени в живота ви). За него не трябва да има други жени, и за нея не трябва да има други мъже. Двама души – посветени само един на друг!

3. Разводът

На никой не го пожелавам, но ако стигнете до развод – не бързайте да се впускате веднага в нова връзка. Дайте си достатъчно време, за да може раните от неуспешния ви брак и от развода да заздравеят. Дайте си време да забравите и чувствата ви да преминат (ако все още обичате партньора си, или ако във вас са се натрупали силни негативни чувства към него), дайте си достатъчно време да простите и на себе си, и на партньора си. Дайте си достатъчно време да анализирате допуснатите грешки по време на брака. Дайте си достатъчно време да се съвземете, да се изцелите и да отработите онези черти от характера си, които са станали причина за развода.

Ако се впуснете в нова връзка след брака – ще навредите и на себе си, и на човека с когото ще се обвържете. Дайте си достатъчно време. Може да са нужни и години. Време, през което да бъдете сам. И Бог лека полека да може да ви изцелява, да ви възстанови от пепелта и да ви подготви за нов живот.

И за финал, както ви обещах по-горе, следва линк към друга статия с логични пояснения, за да може хората, които не вярват в Бог да разберат смисъла на това защо да не мастурбират, да не гледат порно и да не правят секс преди брака.

Автор на статията: Secretko

Ако желаете да прочетете и други статии от тази категория – щракнете тук: Вижте всички статии “За семейството”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.