Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Въздържанието в секса

Въздържанието в секса

Бог е предназначил секса да бъде между мъж и жена само в рамките на брака. Бог не одобрява самозадоволяването и гледането на порно, защото Той не приема практики за които знае, че вредят на неговите любими деца.

За хората, които не вярват в Бог и в това което Той казва, в тази статия ще обясня какъв е смисълът да се въздържате от мастурбация, гледане на порно и от предбрачен секс.

  1. Мастурбацията не е добре да я вършите (нито по време на брака, нито след брака), защото ние като хора сме предназначени да правим секс с друго човешко същество. Бог ни е създал така – целта на секса е всеки от двамата партньори да дава от себе си на другият (щастието се получава чрез взаимното отдаване), а не егоистично да взема търсейки само своето си удоволствие, или да се самозадоволява.

Когато започнете да правите мастурбация, половите ви органи свикват на специфичните движения и натиск на ръката, които са много по-различни от движенията и натиска по време на секса с друг човек. В резултат на това, ако дълго време сте мастурбирали, половите ви органи ще бъдат привикнали да получават удоволствие от специфичните за мастурбацията движения и натиск. След това при секс с друго човешко същество няма да изпитвате кой знае какво удоволствие, защото половите ви органи и мозъкът ви ще искат да получат това на което са свикнали.

Когато мастурбирате, сами си прецаквате удоволствието от секса с друг човек. Ако вече сте се самопрецакали с подобни практики, не се притеснявайте, а просто спрете да го правите. След време (на пълно въздържание) тялото ви ще се възстанови и отново ще можете да изпитвате наслада от секса с друго човешко същество.

Как да спрете мастурбацията, ако сте пристрастени към нея? Просто е – от раз. А всеки път когато ви се прииска – отвличайте си вниманието с нещо друго, правете нещо различно, занимавайте се с някаква активност. Ако се случи да не издържите и все пак да мастурбирате – не се обвинявайте, ами продължавайте да се стараете да го спрете от раз. В началото може да изглежда трудно, но колкото повече се въздържате след време става все по-лесно и по-лесно, и организма спира да си го иска. И спокойно – няма да станете импотентни ако не го правите.

2. Порно не е добре да гледате, защото там всичко е измислено от мозъка на хора, които мислят как да привлекат клиенти с всякакви извратени гадости. Порното няма почти нищо общо с реалният секс, изпълняван под въздействието на любов. Ако свикнете да го гледате и го приемете като модел на подражание това което е показано в порно филмите, после реалният секс ще ви се струва разочароващ. Бог е измислил нещо много по-хубаво от порното, но за да можете да се насладите на това по-хубавото , трябва да се пазите да не си объркате мозъка с такива филми.

По-добре не си обърквайте мозъците с тези мръсотии в порно филмите. Спрете и порното по същият начин като мастурбацията – от раз.

3. Сексът преди брака не е добре да се прави, защото първо по време на секса се отделят хормони, които свързват двамата партньори (нещо като лепило). Ако правите секс с много най-различни партньори преди брака, образно казано все едно залепяте – разлепяте, залепяте – разлепяте, което от една страна е свързано с болка при всяко разлепяне, а от друга колкото повече го правите, толкова повече си изтощавате лепилото, и може да не ви остане за брака. Да не говорим, че човек се изтощава емоционално, когато е имал многобройни сексуални връзки. Освен това, когато свикнете да сменяте хората като носни кърпички, тогава вече започва да не ви дреме за следващия, и за по-следващия. Хората се превръщат във вещи от магазин втора употреба, за вас не е проблем да ги смените и изхвърлите. Ако влезете с такова тежко наследство в брака – резултатите няма да са много добри.

Още един фактор защо не е добре да се прави секс преди брака – представете си, че преди брака попаднете на сексуален партньор, с който физическото удоволствие е невероятно, но от друга страна въобще не си пасвате като характери и постоянно се карате. Когато рано или късно се разделите с този човек и попаднете на брачен партньор подходящ за вас – човек с когото се разбирате добре и си пасвате като характери, вие постоянно ще сравнявате сексът с този човек с миналите си преживявания. И така няма да се насладите на пълно щастие в брака, защото все ще си спомняте за онзи невероятен секс който сте имали с неподходящия партньор. За това по-добре не си прецаквайте брака, като го поставяте на изпитанието да бъде сравняван с предходни преживявания, а влезте в брака на чисто без минал опит.

И последният фактор защо не е добре да се прави секс преди брака (и особено не е добре да се премине през много на брой сексуални връзки). Смисълът на любовта в брака е – всеки от двамата партньори да се отдаде на другия. Истинската любов отдава себе си. Многобройните сексуални връзки преди брака търсят самозадоволяване – егоизмът иска да взема, а не да дава. Тук няма красота, има животинска похот и страст, има развиващ се егоизъм.

По-добре се въздържайте от сексуални връзки преди брака, пазете се за този специалният/специалната с които ще изберете да свържете живота си до края. Когато обичате партньора си, сексът ще бъде пълно, цялостно отдаване на този човек и щастието ще е двойно. От една страна щастието, че правите щастлив най-специалния и единствения за вас любим човек, от друга страна щастието което той ви дава на вас.

Бог винаги иска най-доброто за своите деца. Неговата цел не е да ви ограничава, и да ви налага произволни забрани, а да ви покаже кои неща са вредни за вас, за да не ги опитвате. Бог знае кое убива фината деликатна чистота на нашата душа, и се опитва да ни предпази, като ни съветва кои неща са вредни за нас, за да изберем като интелигентни разумни същества да не посягаме към това нещо (най-общо наречено грях) което ни убива, омърсява и разваля.

Автор на статията: Secretko

Ако желаете да прочетете и други статии от тази категория – щракнете тук: Вижте всички статии “За семейството”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.