Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
За количките и хората

За количките и хората

На снимката виждате количките на моята любима племеница Любов, за която съм писал и в други статии. Но този път статията няма да бъде за Любов, а за нейните колички.

Скоростното трасе има възможност за 3 скорости – най-бърза, средна и бавна. Количките се слагат в началото на трасето, навива се пружинка и се застопорява на една от тези 3 скорости. Колкото по-голяма е скоростта с която ще бъде изстреляна количката, толкова повече трябва да се навие пружинката. След това количката се поставя в началото на трасето, в сивата област, точно пред червеният триъгълник, натиска се спусъкът за стартиране, който освобождава пружинката и червеният триъгълник избутва количката с различна скорост, в зависимост от това колко е била навита пружинката.

Количките, които виждате разположени в жълтият кръг играещ ролята на гараж, имат една много интересна особеност. Жълтата количка е най-бързата от трите. Тя може спокойно да понесе да я изстрелят с най-бързата скорост по трасето и да го мине без никакъв проблем. Средната количка – една от червените, не може да се справи с най-бързата скорост. Сложиш ли я на най-бързата скорост по трасето и се преобръща. Тази количка трябва да се пуска със средната скорост на пружинката. А третата количка, втората червена, е най-бавната от всички. Тя може да се справи само и единствено с най-бавната скорост на пружинката. Пуснеш ли я на по-бърза скорост и неминуемо катастрофира.

Ние хората сме като количките. Бог ни е създал с различен капацитет, с различни възможности. Ако сте създаден като мощна и бърза жълта количка, това не е за да се гордеете и да се фукате пред останалите колички колко сте велик, а напротив – за да можете да помагате на по-слабите от вас. От друга страна – ако сте създаден като бавна и маломощна червена количка – това не е повод да се депресирате, а вместо това – старайте се да работите и да бъдете полезен, да дадете максимума от възможностите си със скоростта за която сте бил проектиран.

Всички заедно живеем на едно трасе, нека не се състезаваме помежду си, а да се научим да работим заедно в екип за общото благо – всеки със своите си собствени сили и възможности, всеки стараейки се да допринася за колектива с максимума от това, за което е бил създаден.

Автор: Secretko

Ако желаете да прочетете и други статии от тази категория – щракнете тук: Вижте всички статии “Личностно развитие”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.