Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Силата на любовта

Силата на любовта

Преди години бях отдал цялото си сърце на една жена. Бяхме заедно 10 години, а любовта беше страшно силна, трайна, всепоглъщаща, непресъхваща любов. През цялото това време. Колкото повече минаваше времето – толкова по-силна ставаше любовта. По стечение на обстоятелствата дойде раздялата. Но любовта остана още 7 години. Дори и след раздялата. Невероятно силна и трайна любов.

За мен това бяха години на неописуема болка. Месеците след раздялата болката беше буквално физическа. Сърцето ми се разкъсваше, гърдите ме боляха, на моменти не можех да си поема въздух от болка. Целият ми живот се беше сринал. Ежедневието ми беше изпълнено само и единствено с огромна, убийствена, всепоглъщаща болка.

Махнах се от местата където бяхме живели и се бяхме разхождали заедно. Преместих се да живея на друго място. Възстановяването ми продължи дълго време. Дори година-две по-късно, беше достатъчно само да мина покрай улица по която се бяхме разхождали заедно, за да ме връхлети кошмарната, убийствено силна болка. Толкова силна, че не можех да дишам.

Едно от най-силните страдания на земята е когато загубиш любим човек. Колкото по-силна е любовта, толкова по-силна е болката от раздялата.

А вие преживявали ли сте толкова силна, трайна и дълбока любов? Любов, при която си отдал цялото си сърце и цялата си душа на другият. Любов, при която другият е ВСИЧКО!

Някои от вас ще разберат за какво говоря, а други вероятно няма да могат да си го представят.

Любовта между Исус и Бог Отец е била неизмеримо по-силна от това, което съм преживял аз. Аз бях само 10 години заедно с любимият човек, а те са били цяла вечност заедно, всеки един от тях е бил ВСИЧКО за другият в продължение на цяла вечност!!! Представяте ли си каква огромна душевна близост, каква близка, тясна и интимна връзка, каква ОГРОМНА, трайна и силна Любов е имало (и все още има) между двамата?

Когато Исус напуснал небесното си царство и слязъл тук при нас на Земята, като се въплатил в човешко тяло – връзката между двамата не е била прекъсната. През цялото време Исус и Отец са поддържали много близка, тясна и интимна връзка един с друг. Любовта им е била независима от разстоянието между тях.

Единственото нещо което е разделило двамата Безкрайно Влюбени, е бил грехът на света. На кръста, Исус е спрял да усеща Отец, защото грехът на целият свят е застанал между двамата и ги е разделил. Бог Отец е продължавал да обича Исус с все така постоянна, силна, огромна, вечна любов, но Исус вече не е можел да усети любовта му!

От гледна точка на Исус, на кръста настъпва раздялата между двамата:

„А около деветия час Исус извика със силен глас и каза: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?“ Матей 27:46 и Марк 15:34

Представяте ли си каква душевна агония е преживял Исус от тази раздяла с Отца? Колкото по-силна е любовта, толкова по-силна е болката! А любовта между Исус и Отца е била безкрайна!

А сега ти драги читателю, можеш ли да си представиш колко силно Исус те обича тебе лично, за да избере да се подложи на такова неописуемо страдание и на такъв огромен риск връзката си с Отца, заради тебе?

Исус увисна на кръста, заради тебе и мене, заради всички нас. Исус преживя агонията от раздялата си с Отца, заради теб, а също и заради мен, и заради всички нас!

А сега можете ли да си представите колко силна е любовта на Отца към нас, който избра да преживее агонията на любимият си Исус, за да може да спаси нас !!!

Само хора, които са гледали как любимото им същество се мъчи и страда, знаят колко тежко за преживяване е това! Все едно че ти самият минаваш през ада, докато гледаш страданията на любимият човек отсреща! Бог Отец се подложи на този кошмар, от любов към теб, към мен, към всички нас!

Каква огромна любов се крие в глъбините на Божието сърце към всеки един от нас !!!

Автор: Secretko

п.п. Снимката е на Pixabay от Pexels

Ако желаете да прочетете и други статии от тази категория – щракнете тук: Вижте всички статии “Скъпоценен бисер”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.