Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Една Велика Любов

Една Велика Любов

Коя е най-силната възможна любов на земята? Разбира се, че майчината. Майките се жертват за децата си, дават всичко от себе си, за да може тяхното дете да бъде здраво, щастливо и добре. Много често пренебрегват самите себе си, жертват здраве, сили и живот в полза на своето обично чадо.

Колкото по-голяма е жертвата, която майката прави за детето си, толкова по-силна е любовта на тази майка. Познавам майки, които са готови да умрат за децата си. Застрашен ли е животът на детето им, повечето майки не биха се замислили и биха се хвърлили да спасяват детето си дори с цената на своят собствен живот. Нещо повече – познавам майка, която от 10 години живее в ада, грижейки се за парализираната си дъщеря. Тази майка живее умирайки бавно и мъчително, ден след ден, докато ежедневно гледа мъките на болното си дете. Това е психологически ад. Тя се е отказала от живота си, за да живее за дъщеря си. Предлагали са й да прекрати този кошмар и да даде детето си в някой социален дом, но тя категорично отказва – “Как мога да изоставя дъщеря си? Дума да не става!” Каква велика любов!

Но има една любов, която е по-силна дори от майчината. Бог доказа своята любов към нас, като доброволно позволи да бъде разпънат на кръст, понесе неописуеми страдания и накрая умря за нас.

Много хора не осъзнават какво точно се е случило на кръста на Голгота, на който е бил разпънат Христос преди 2000 години. Там едно любящо Божие сърце понесе върху себе си цялата вина на грешното човечество. Това причинява неописуемо страдание, многократно по-силно от физическите болки причинени от бичуването и от разпъването на кръст. Болката която понесе Исус за нас беше духовно – психологическа.

На всеки от нас се е случвало волно или неволно да причини зло на друго човешко същество. Когато осъзнаем какво сме направили – чувството за вина е много силно, поне в хората, в които съвестта все още е жива. Понякога чувството за вина изпитано от 1 човек за само 1 негова лоша постъпка може да бъде убийствено силно и да събори човека психически за много дни от неговият живот. А сега представете си колко непоносимо тежко би било чувството за вина, ако човек можеше да изпита на веднъж чувството за вина причинено от всички негови лоши постъпки за целият му живот. А можете ли да си представите чувството за вина причинено от лошите постъпки за целият живот на 7 милиарда и 800 милиона човека (това е населението на земята към днешна дата) ? Би трябвало да е размазващо, не вярвам че има жив човек който би могъл да понесе такова ОГРОМНО чувство за вина накуп! Сигурно една съвсем малка част от тази вина би ни умъртвила на мига.

Това се случи на Голгота. Бог, в лицето на Исус Христос понесе цялата вина причинена от лошите постъпки в живота на всеки един човек живял през цялата земна история от сътворението на земята до наши дни. Само в наши дни населението на земята е 7,8 милиарда, а всички хора живели от сътворението на земята до наши дни сигурно са десетки, или стотици милиарди хора. И всички тези хора (и ние самите в това число) са вършили много лоши постъпки през целият си живот. Всичко това генерира огромно чувство за вина и огромно страдание!

Бог, в лицето на Исус Христос се жертва за нас, и заради нас понесе нашите грехове на кръста. На Голгота Исус Христос не умря от физическите страдания от разпъването на кръста, Той умря защото понесе греха на света! Физическата болка от бичуването и разпъването на кръста е била пренебрижимо малка в сравнение с духовно-психологичното страдание, което Христос понесе заради нас.

Каква неописуема жертва, и каква ВЕЛИКА ЛЮБОВ! Бог страда и умря заради нас без да е виновен, за да можем ние които сме виновни да получим подарък ВЕЧЕН ЖИВОТ!

Автор: Secretko

п.п. Снимката към статията е на Anna Shvets от Pexels

Ако желаете да прочетете и други статии от тази категория – щракнете тук: Вижте всички статии “Скъпоценен бисер”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.