Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Да видиш живия Бог

Да видиш живия Бог

Бисерът - символ на Исус
Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери,
продава целият си имот само и само да може да го купи.

Виждам моя Бог, живия Бог. Сега ще ви го опиша, не в пълнота, а само до толкова, до колкото аз самият съм успял да Го видя. Описвам ви Бог от моите лични преживявания с Него, от моята лична връзка и моята лична комуникация с Него.

Бог има невероятно мило, нежно и деликатно чувство за хумор. Много пъти, когато съм бил с увесен нос толкова много, че чак са ми “потъвали гемиите”, Бог така ме е разсмивал, че въпреки тежкото ми и отчаяно състояние на духа в което съм бил, съм избухвал в смях и дълго време не съм можел да се спра 🙂

Бог ме гледа (и тебе също) с невероятна нежност, любов и копнеж. Той копнее отново да бъдем заедно, копнее да общуваме, да бъдем с Него. Той никога не ни се натриса неканен, винаги ни чака търпеливо кога ще ни дойде желанието да общуваме с Него, като ни казва: “Ако сега не ти се говори с Мен, няма проблеми. Аз съм на линия и те чакам, когато решиш – обади ми се.”

Бог е много грижовен. Той ежедневно се грижи за мен, за моите ежедневни нужди, грижи се за малките неща в живота ми, грижи се и за големите неща в живота ми. Той ежедневно е до мен, и ми Го показва – “Спокойно, аз съм до теб!”

Бог е Бог на детайлите. Когато реши да ми направи подарък, за който аз дълго време съм мечтал, Бог се бави и изпипва всеки детайл на подаръка, така че когато го видя, аз да ахна от възхищение и радост 🙂 Бог обича да доставя радост на своите деца 🙂

Бог понякога ме е молил да направя нещо дребно за Него, като докато го правя, осъзнавам че всъщност точно в момента Бог ми помага с нещо голямо. Най-накрая след като е приключил с помощта която ми оказва и ми е свършил голяма услуга, Бог ми благодари с усмивка за дребното нещо което аз съм свършил за Него. Бог е направо невероятен !

Бог е много състрадателен. Всеки път когато ние, или друго човешко същество страдаме, очите Му помръкват от мъка. Той се превежда над нас и ни прегръща с топлата си, нежна, любяща бащинска прегръдка. Дава ни сили да минем през злото в живота си, да се изправим отново на крака и да продължим напред. Бог изпитва болка от страданията на своите деца. Бог е невероятно нежен, съчувствителен и съпричастен.

Бог не обича да действа с насилие. Той толкова много ни обича, че иска да ни промени, защото вижда колко силно сме поразени от вируса на греха (склонността да вършим зло) и егоизма. Но Бог никога не ни променя на сила. Той се привежда под нас и нежно ни умолява да вършим доброто, а не злото. Бог ни мотивира за доброто, не ни заплашва с огромната си сила. Той ни говори с тих, кротък глас, умолява ни, мотивира ни, окуражава ни, насърчава ни. Бог може да гръмне с могъщият си глас, и тогава няма човек на земята който да може да устои. Всички ще Му козируват и ще изпълняват това което Той иска, но Бог не желае хората да му се подчиняват от страх. Той иска ние да го познаваме, да бъдем приятели с Него и да слушаме какво ни казва. Но не от страх, а от осъзнаването че това което Бог ни казва е най-доброто възможно за самите нас и за хората около нас.

Бог иска да общува с нас, и да ни бъде Приятел. Бог не иска слуги и роби покоряващи му се от страх. Бог иска да има съзнателни, разумни, интелигентни същества за приятели, които доброволно са избрали да бъдат с Него, и които са разбрали че Той е най-хубавото нещо, което може да се случи в техният живот!

Бог е много внимателен с крехката и лесно ранима човешка душа. Докато хората много често се отнасят много грубо и невнимателно дори с близките си хора, Бог винаги много внимава да не нарани някого. Бог пипа с нежни, внимателни, грижовни ръце. Той е любящ баща, Когото сърцето го боли за човешките му деца. Ако някой нарани децата Му – все едно че наранява самия Него.

Бог е верен. На Него може да се разчита. Даде ли си думата за нещо, можеш да си сигурен, че ще я изпълни! На Неговите обещания може да се вярва.

Бог е невероятно смирен. Той – господарят и владетелят на цялата вселена, се смирява и привежда под нас. Какво е смирението ще попитат хора, които не са запознати с терминологията. Това е да се приведеш по-ниско от някого и да поставиш този някой на по-високо стъпало от теб. Бог, който е всезнаещ и всеможещ, който е могъщият владетел на цялата вселена, Бог на когото служат легиони ангели, този същият Бог ни иска позволение да направи нещо за нас в живота ни. Могъщият и велик Бог се смирява до толкова, че чака нас хората да Му дадем позволение да бъде с нас, да ни говори, да ни помага.

“Ето, стоя на вратата и хлопам” – това е нашият Бог. Той никога не влиза неканен. Има силата и властта да го направи, но никога не го прави.

Бог е невероятно кротък. Дълго време може да търпи да се отнасят зле с Него, да Го псуват и заплюват в лицето, без да продума, без да каже нито думичка, само да мълчи и да гледа със своите кротки, любящи очи. В очите му се чете състрадание към теб – Неговото дете, което без да Го познава си е позволило да Го хули и обижда. Състрадание и към теб – друго негово дете, което въпреки че Го познава, си е изпуснало неовладения характер и е показало слабостта си, изливайки я в грозни думи и дела по отношение на своя Бог. Болшинството човешки господари и водачи, ако бъдат наругани и заплюти в лицето, биха си отмъстили. Исус може с една мисъл да накаже наглеца, но Той не си отмъщава. Само гледа кротко и състрадателно и в очите Му се чете безкрайна любов към своите деца и мъка от грозното им поведение – “Прости им Отче, защото те не знаят какво вършат”.

И все пак да предупредя – Бог не е за подиграване. Той търпи и прощава изобилно всякакви хули, всякакви лоши постъпки и грехове, но Той е достатъчно мъдър и познава сърцата на хората, знае мотивите стоящи зад поведението на някой човек. Ако вие сте човек, който добре познава Бог и ако съзнателно решите да се изгаврите с Него – независимо дали с хула срещу Него, или като решите да направите нещо за което знаете че Бог не го понася, като например да причините съзнателно зло на друг човек, това мисля, че би било най-лошата идея която сте имали някога в живота си. Бог не е за подиграване!

Бог е много милостив и дълго, дълго търпелив. Той изпита гняв, когато види невероятното зло, което едни негови деца причиняват на други негови деца, но в безкрайната си милост и любов въздържа гнева си и дава нови и нови шансове за промяна на хората, които вършат зло, като едновременно с това търси начини как да утеши и успокои потърпевшите, и да им помогне да минат през злото в живота си.

Бог дълго търпи хората вършещи зло (ако това са хора, които не Го познават), с надеждата че тези хора ще отговорят на нежното нашепване на тихият Му глас и ще се променят доброволно, ще изберат да вършат доброто, а не злото. Но колкото и дълго да търпи Бог злото, Той не го търпи вечно. Целта на дълготърпението на Бога е да се опита да изцели и промени хората вършещи зло (Бог разглежда такива хора като болни деца, имащи нужда от лечение). Но ако човекът вършещ злото не се промени, ако се затвърди в злото и категорично отблъсне протегнатата му за помощ ръка на Бога, рано или късно идва момент в който Бог казва – “До тук.” След това Той се намесва и човекът вършещ злото спира да го върши. Когато Божието дълготърпение се прескочи – става страшно. Горко на тези хора, избрали да се затвърдят в злото.Страшно е да попаднеш в ръцете на живия Бог, ако си избрал злото за смисъл на живота си.

Целта на Бог не е да наказва, или да погубва, целта на Бог е по възможност колкото се може повече Негови деца да бъдат изцелени от вируса на греха (грях = склонността да се върши зло) и егоизма, за да спрат да вършат зло и да изберат да живеят живота, който небесните същества живеят в небето – живот на мир, любов, добрина, състрадание и добри взаимоотношения с ближните си. На такива хора избрали доброто в живота си, Бог ще подари вечен живот.

А кой съм аз, и кой си ти драги читателю? Ние сме деца на Бога болни от амнезия. Малко след като сме видели невероятно прекрасният характер на Бог, малко след това само да си отлепим погледа от Него, и вече сме Го забравили. И ще се налага много, много, много пъти да го виждаме, докато малко по малко започнем да го запомняме, независимо от присъщата за болестта ни (наречена грях) амнезия.

п.п. Бог е истински джентълмен.

Автор на статията: Secretko

Ако желаете да прочетете и други статии от тази категория – щракнете тук: Вижте всички статии “Скъпоценен бисер”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.