Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Бисерът красив и съвършен

Спасението

Превод на текста на картинката:

– О, Господи! Спаси ме.

– Като jpg или pdf? (Това са различни видове файлове в компютъра)

Заедно с майтапа, в картинката има предадена и много истина. Когато тялото на човек остарее или се разболее толкова тежко, че да не може да поддържа жизнените функции, настъпва смърт. При смъртта тялото умира, но Бог запазва информацията за характера на човека – все едно душата / характера на човека се съхранява от Бог (както се съхранява файл с информация). Тялото умира, а душата остава в “спящ режим” (в архив), съхранена от Бог да чака второто пришествие.

При идването на Исус (второто пришествие), Той ще извади спящите души от “архива”, и ще им подари нови, здрави, хубави тела + като бонус ВЕЧЕН ЖИВОТ. През вечният живот душите ще имат право да ядат от дървото на живота, плодовете на което ти дават младост, а листата изцеляват (за справка Откровение 22:2 и Битие 3:22-24). Въпросът е, че не всички души ще бъдат възкресени за вечен живот, а само тези, които преди да умрат са изградили с Божията помощ характер, който да е годен да живее съвместно с небесните жители (характер синхронизиран с Божият закон – десетте Божи заповеди). Например небесният стандарт изключва насилие, кражби, лъжи, измами и т.н. и тези земни жители които си позволяват да правят такива неща тука на земята и им харесва – няма да получат “виза” за небето и за вечният живот, щото стандартите им ще се различават.

Бог те спасява като ти подарява спасението (Тоест Той ти осигурява плащането на цената за президентският апартамент в 100 звездният луксозен хотел наречен ВЕЧЕН ЖИВОТ – цена, която е непосилна за теб самият).

Твоята част от това нещата да се случат е:

1) Да повярваш, че Бог наистина ти прави този щедър подарък и да го приемеш с вяра (много хора няма да получат подаръка, просто защото не могат да повярват че такава изключителна щедрост е възможна)

2) Да спазваш стандартите за поведение в 100 звездния хотел (стандарта е Божият закон – 10 Божи Заповеди) и да се стараеш да живееш живот на база тези стандарти.

И за финал – цената за президентският апартамент в 100 звездният луксозен хотел наречен ВЕЧЕН ЖИВОТ е платена от Господ Исус Христос, когато умря за нас на кръста преди повече от 2000 години. Той плати за всички наши грехове с живота на душата си (грях – това е поведение, мисли и чувства, които не са според стандарта на 100 звездният хотел ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.