Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Божието царство на любовта

Божието царство на любовта

Ние можем да живеем в Божието царство на любовта още тук и сега, докато се намираме на Земята. Божието царство е изградено от красиви идеи за чисти, любящи и топли взаимоотношения, а също така от хора които живеят тези идеи на практика в живота си. Много от хората може никога да не са се замисляли с ума си за тези красиви идеи, но въпреки това Бог да е говорил на сърцата на същите тези хора, и те чрез сърцата си да са чули тихия и нежен глас на Бога, и да са Го последвали, и на практика да живеят идеите описани в тази статия.

Какво е Божието царство на любовта? Божието царство на любовта е изградено от личности, които живеят за да служат на останалите. Те го правят не на сила, или по задължение, не срещу заплащане, а защото обичат хората на които служат. Например една жена, която обича съпруга и децата си, прави много неща за тях, напълно доброволно – от любов. Посвещава времето, силите и енергията си, за да чисти, готви, пере и да се грижи за мъжа си, за децата си и за внуците си. И всичко това тя го прави абсолютно безвъзмездно, без да очаква някаква форма на заплащане, без да прави сделка: “аз ще направя това за вас, а срещу това което правя искам да получа…”, без да се пазари и без да си смята усилията. Всичко това тази жена прави за другите защото сърцето й я подтиква от вътре. Нейната единствена награда е тази да види, че любимите й хора са добре. Тогава сърцето й се радва.

В човешкото царство всеки смята и пресмята усилията си. Правят се сделки – аз ще направя това и това, но срещу него искам да получа това и това в замяна. Ако направя малко повече, искам да ми бъде отплатено. В човешкото царство твърдението е – “Ха, ще изисква това от мен, аз да не съм му слуга/слугиня че да го върша!”. В човешкото царство всеки дърпа чергата към себе си и гледа как да облагодетелства максимално много себе си, за сметка на останалите. Водещият мотив тук е егоизмът – как може аз да съм колкото се може по-добре, за сметка на останалите, т.е. как мога да експлоатирам останалите максимално много, така че да взема от тях колкото се може повече, а да им дам колкото се може по-малко.

В Божието царство на любовта, всеки използва дарбите и талантите с които го е надарил Бог, за да служи безвъзмездно на останалите. Никой не си пресмята усилията, а всеки дава най-доброто от себе си, за да може да е полезен на останалите според силите, качествата и уменията които притежава. В Божието царство всеки получава задоволяването на собствените си нужди благодарение на това, което другите правят за него. Всеки дава най-доброто от себе си, за да е полезен на другите, Водещият двигател е сърцето.

В Божието царство никой не задължава другите да правят нещо за него, всичко е доброволно и произлиза от сърце. В Божието царство водещото е даването на другите. Всеки дава и така нуждите на всички са задоволени. Малкият дава по-малко, големият дава повече, всеки дава според собствените си сили и възможности. Даването е радост, защото се прави от любов.

Това е Божието царство на любовта. То е изградено от хора, които обичат и които от сърце, без да се замислят правят жертви за останалите от любов. Жертвата е придружена от удовлетворение, защото ОБИЧАШ. Дори и никой да не забелязва усилията ти, ти продължаваш да го правиш, защото обичаш хората за които го правиш.

Небесното царство ще бъде изградено само и единствено от хора, които доброволно и съзнателно са избрали да поставят нуждите на другите хора над своите собствени нужди. Божието царство ще бъде изградено от хора, които с ума си (или без да се замислят с ума си, но са го приели със сърцето си) са приели да изпълняват Божият Закон на Любовта. В Божията вселена цари един закон – 10 Божи Заповеди. Който обича – той изпълнява закона, защото не прави зло на ближният си, а точно обратното – гледа да му е полезен. Божието царство не може да се изгради на сила, то може да бъде съставено само и единствено от личности, които доброволно и съзнателно са приели закона на любовта в живота си, и които живеят живота на Бога още тук на земята.

За такива хора – Бог ще отвори вратите на небесното си царство и ще им предложи ВЕЧЕН ЖИВОТ, придружен от вечно младо и здраво тяло. От тези хора се иска само да повярват на поканата на Бога, да повярват че огромният подарък който им се предоставя е реален, и да го приемат с вяра в обещанието на Бога. На тези хора, след като починат, Бог ще подари възкресение – ще ги възкреси от смъртта, защото още тук на земята са живяли по принципите на Неговото царство и защото са повярвали в Неговото обещание за възкресение и ВЕЧЕН ЖИВОТ.

След като ги възкреси, ще им подари вечно млади и здраво тяло, и те ще живеят вечен живот в условията на вечна младост, вечен мир, вечна радост, в условията на любов и добри взаимоотношения, в условията на едно безкрайно израстване в умствено и духовно отношение. Ще се покоряват нови и нови интелектуални и духовни хоризонти. Без бедност, болести и смърт, без войни и лоши взаимоотношения. Старото премина, и ето всичко стана ново.

Първото послание на апостол Павел към солунците – Глава 4:

13. А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда.
14. Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.
15. Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
16. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;
17. после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.
18. И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи.

Автор на статията: Secretko

Ако желаете да прочетете и други статии от тази категория – щракнете тук: Вижте всички статии “Скъпоценен бисер”.

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.