Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Божието царство на любовта

Божието царство на любовта

Ние можем да живеем в Божието царство на любовта още тук и сега, докато се намираме на Земята. Божието царство е изградено от красиви идеи за чисти, любящи и топли взаимоотношения, а също така от хора които живеят тези идеи на практика в живота си. Много от хората може никога да не са се замисляли с ума си за тези красиви идеи, но въпреки това Бог да е говорил на сърцата на същите тези хора, и те чрез сърцата си да са чули тихия и нежен глас на Бога, и да са Го последвали, и на практика да живеят идеите описани в тази статия.

Какво е Божието царство на любовта? Божието царство на любовта е изградено от личности, които живеят за да служат на останалите. Те го правят не на сила, или по задължение, не срещу заплащане, а защото обичат хората на които служат. Например една жена, която обича съпруга и децата си, прави много неща за тях, напълно доброволно – от любов. Посвещава времето, силите и енергията си, за да чисти, готви, пере и да се грижи за мъжа си, за децата си и за внуците си. И всичко това тя го прави абсолютно безвъзмездно, без да очаква някаква форма на заплащане, без да прави сделка: “аз ще направя това за вас, а срещу това което правя искам да получа…”, без да се пазари и без да си смята усилията. Всичко това тази жена прави за другите защото сърцето й я подтиква от вътре. Нейната единствена награда е тази да види, че любимите й хора са добре. Тогава сърцето й се радва.

В човешкото царство всеки смята и пресмята усилията си. Правят се сделки – аз ще направя това и това, но срещу него искам да получа това и това в замяна. Ако направя малко повече, искам да ми бъде отплатено. В човешкото царство твърдението е – “Ха, ще изисква това от мен, аз да не съм му слуга/слугиня че да го върша!”. В човешкото царство всеки дърпа чергата към себе си и гледа как да облагодетелства максимално много себе си, за сметка на останалите. Водещият мотив тук е егоизмът – как може аз да съм колкото се може по-добре, за сметка на останалите, т.е. как мога да експлоатирам останалите максимално много, така че да взема от тях колкото се може повече, а да им дам колкото се може по-малко.

В Божието царство на любовта, всеки използва дарбите и талантите с които го е надарил Бог, за да служи безвъзмездно на останалите. Никой не си пресмята усилията, а всеки дава най-доброто от себе си, за да може да е полезен на останалите според силите, качествата и уменията които притежава. В Божието царство всеки получава задоволяването на собствените си нужди благодарение на това, което другите правят за него. Всеки дава най-доброто от себе си, за да е полезен на другите, Водещият двигател е сърцето.

В Божието царство никой не задължава другите да правят нещо за него, всичко е доброволно и произлиза от сърце. В Божието царство водещото е даването на другите. Всеки дава и така нуждите на всички са задоволени. Малкият дава по-малко, големият дава повече, всеки дава според собствените си сили и възможности. Даването е радост, защото се прави от любов.

Това е Божието царство на любовта. То е изградено от хора, които обичат и които от сърце, без да се замислят правят жертви за останалите от любов. Жертвата е придружена от удовлетворение, защото ОБИЧАШ. Дори и никой да не забелязва усилията ти, ти продължаваш да го правиш, защото обичаш хората за които го правиш.

Небесното царство ще бъде изградено само и единствено от хора, които доброволно и съзнателно са избрали да поставят нуждите на другите хора над своите собствени нужди. Божието царство ще бъде изградено от хора, които с ума си (или без да се замислят с ума си, но са го приели със сърцето си) са приели да изпълняват Божият Закон на Любовта. В Божията вселена цари един закон – 10 Божи Заповеди. Който обича – той изпълнява закона, защото не прави зло на ближният си, а точно обратното – гледа да му е полезен. Божието царство не може да се изгради на сила, то може да бъде съставено само и единствено от личности, които доброволно и съзнателно са приели закона на любовта в живота си, и които живеят живота на Бога още тук на земята.

За такива хора – Бог ще отвори вратите на небесното си царство и ще им предложи ВЕЧЕН ЖИВОТ, придружен от вечно младо и здраво тяло. От тези хора се иска само да повярват на поканата на Бога, да повярват че огромният подарък който им се предоставя е реален, и да го приемат с вяра в обещанието на Бога. На тези хора, след като починат, Бог ще подари възкресение – ще ги възкреси от смъртта, защото още тук на земята са живяли по принципите на Неговото царство и защото са повярвали в Неговото обещание за възкресение и ВЕЧЕН ЖИВОТ.

След като ги възкреси, ще им подари вечно млади и здраво тяло, и те ще живеят вечен живот в условията на вечна младост, вечен мир, вечна радост, в условията на любов и добри взаимоотношения, в условията на едно безкрайно израстване в умствено и духовно отношение. Ще се покоряват нови и нови интелектуални и духовни хоризонти. Без бедност, болести и смърт, без войни и лоши взаимоотношения. Старото премина, и ето всичко стана ново.

Първото послание на апостол Павел към солунците – Глава 4:

13. А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда.
14. Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.
15. Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
16. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;
17. после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.
18. И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи.

Автор на статията: Secretko

Ако желаете да прочетете и други статии от тази категория – щракнете тук: Вижте всички статии “Скъпоценен бисер”.

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.