Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Посланието на Бела към мъжете за жените

Посланието на Бела към мъжете за жените

Бела е моята сладка бяла зайка, за която до момента на няколко пъти съм писал в статиите си. Вероятно много от вас са чели поне една моя статия с Бела, а други тепърва ще се запознаят с нея.

Бела ми е много скъп и ценен подарък. През зимата живее в коридора на квартирата ми, а в момента докато все още е относително топло, се шири на балкона. Предимствата на балкона са много и за Бела, и за мен. Единственият недостатък на балкона спрямо коридора е, че когато е на балкона се виждаме доста по-рядко, отколкото когато е в коридора. Старая се да излизам да я виждам поне няколко пъти на ден, за да не е самотна, но понякога когато съм пренатоварен с работа и ангажименти – срещите с нея може да се разредят.

Снощи излязох да си я видя, тя много ми се зарадва както всеки път. Започна щуро да бяга и да прави обиколки на целият балкон – така изразява радостта си. Също и грухти от щастие 🙂 Аз също бях много щастлив да я видя и клекнах до нея да си я погаля. Тя се остави на ласките ми, но по едно време напълно неочаквано ме захапа. Бела в повечето случаи е много внимателна към мен, ако нещо не й харесва започва първо да хапе във въздуха, или ме гризва съвсем лекичко, за да ми даде знак че нещата не са ОК. Този път обаче си ме гризна със средна сила 🙂 Не й е за първи път да го прави така по-силно, но въпреки това ме изненада и й се разсърдих. Викам й – “ооо, Бела, аз съм дошъл да те галя и да ти се радвам, а ти ме хапеш. Заминавам си тогава!”

Излязох от балкона и си се прибрах в кухнята. Там се повъртях известно време, но все пак надникнах пак да видя какво прави Бела. Гледам я – скочила и се разположила на покрива на синята си пластмасова клетка, излежава се и наблюдава от високо владенията си (разбирайте балкона). Когато ме видя, Бела пак показа радост. А, викам си – значи се радва все пак да ме види. Ще опитам пак да я погаля, ама този път по-внимателно, че не я знам какво ще й щукне, а зъбите й са доста остри. Надвесих се над нея, галя я и я гледам под око дали няма да посегне пак да ме захапе. В готовност съм веднага да си дръпна ръката, ако на нея й хрумне пак да прави изненади.

Този път обаче, Бела се отпусна напълно в ръцете ми и не направи и най-малък опит да ме захапе. Галих я, чесох я зад ушите, тя обожава да я милвам по главата, направо се беше разтопила. Изкарахме си едно прекрасно време заедно.

И така – къде точно е посланието на Бела към мъжете за жените? 🙂 Досетихте ли се, или все още не?

Повечето мъже са така устроени, че гонят високи цели, постижения, амбиции. От друга страна повечето жени са обърнати към взаимоотношенията. Мъжът може да прави велики дела за жена си, да се бори цял ден да покорява върхове, да постига високи цели за благото на семейството. И така, гонейки цял ден големите цели, може да забрави за дребните, но много важни неща от живота – да отдели малко качествено време за съпругата и децата си, да им се усмихне, да ги погали, да им каже някоя добра дума, да бъдат заедно и да се забавляват по начина по който е приятно на всеки един от тях.

Когато са пренебрегнати, жените стават като Бела – от една страна се радват на мъжа защото го обичат и защото искат да са с него, от друга страна почват да го хапят, защото са неудовлетворени. И е нужно време и внимание от страна на мъжа, за да им мине и отново да допуснат мъжа напълно до себе си.

И така, посланието на Бела към мъжете – важни са и двете неща – и гоненето на големите цели, и времето за семейството. Не пренебрегвайте нито едно от тях, ако желаете да сте щастливи! /повярвайте ми – разсърдена и хапеща Бела е нещо много лошо, не ви трябва да го преживявате 😉 /

А сега един въпрос към жените – а вие скъпи дами усетихте ли се, че Бела има послание и за вас? 🙂 И така, какво е посланието на Бела към жените за мъжете: внимавайте и не прекалявайте с хапането, че да не стане “ооо, Бела, аз съм дошъл да те галя и да ти се радвам, а ти ме хапеш. Заминавам си тогава!”. Преди да хапете, първо опитайте да поговорите с мъжа и да му обясните какво в неговото поведение ви е наранило или раздразнило. Част от жените (особено такива с по-малък опит) си мислят че мъжа би трябвало да чете мислите им и да знае какво не им харесва. Само че мъжете не са медиуми, по-добре поговорете първо с партньора си и нещата може да се уредят с добро 🙂

Автор: Секретко

Ако желаете да прочетете всички мои статии за Бела – щракнете тук: “Бела – моята сладка бяла зайка”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.