Исус е представен като безценен скъпоценен бисер, за който човек когато го намери и продава целият си имот само и само да може да го купи.
 
Бисерът красив и съвършен

Смисълът

Какъв е смисълът на човешкият живот? Това е въпрос, който всеки от нас си задава.

Защо сме тук на тази земя? Сами ли сме във Вселената? Живеем, живеем и след това умираме… а после? Има ли нещо след това? Ние като животните ли сме? Просто ядем, пием, възпроизвеждаме се 50-60-70-80 години и след това изчезваме без следа? Има ли смисъл да се появиш за кратко и после да изчезнеш така, сякаш никога не те е имало? Това ли сме ние хората – пеперудки еднодневки, които днес ги има, а утре (утре след няколко десетки години) вече ни няма?

Ето отговорите на тези въпроси:

Сами ли сме във Вселената? Не, не сме сами. Тази вселена е създадена от един невероятно добър, могъщ и любящ Бог, който освен нас е създал и много други разумни същества – жители на други населени планети като Земята, а също и ангели – същества, които служат на Бог, за да поддържат вселената.

Защо сме тук на тази земя? Ние сме просто един от многото разумни видове, които Бог е създал, Разликата между нас и останалите разумни същества във вселената е, че единствено ние като раса сме нарушили Божият Закон, в резултат на което сме загубили правото си да живеем вечен живот в личното присъствие на Бог, а сме станали жители на една болна планета, заразена от вируса на греха и смъртта.

Вселената се управлява от закони, като най-висшият от всички закони е моралният закон на любовта – Божият закон (известен още като 10 Божи Заповеди). Всички разумни същества в цялата вселена живеят така, че да се съобразяват с този закон – почитат Бог, не убиват, не лъжат, не крадат, живеят в любов с ближните си, само ние тук на земята си позволяваме да нарушаваме Божият Закон, водим войни, караме се, крадем се едни други, лъжем се, убиваме се, експлоатираме се.

Какъв е смисълът на човешкият живот? Смисълът на нашият живот е да ни се даде шанс да изберем – искаме ли, или не искаме да живеем ВЕЧЕН ЖИВОТ в съответствие с Божият Закон на Любовта? Бог изпраща покана до всеки човек: “Аз, Богът на вселената, те каня да избереш – ще се съобразяваш ли с моят закон на любовта, или не. Ако избереш да се стремиш да живееш в любов, без да вредиш съзнателно на своите събратя човеците, ако избереш да ме почиташ като Бог – аз ще ти подаря ВЕЧЕН ЖИВОТ в перфектно здраве, и в много добри взаимоотношения. Ако избереш да ме отхвърлиш и започнеш да вършиш зло на своите събратя човеците – тогава не мога да те допусна в моето небесно царство и след като ти свърши изпитателният срок на тази земя – ти ще умреш за вечността.”

Накратко – смисълът на човешкият живот е да избереш дали желаеш да живееш ВЕЧНО, или не желаеш това. Има хора които желаят да живеят вечно, но не желаят да спрат да изневеряват, не желаят да спрат да крадат, не желаят да спрат да извършват насилие над ближните си и т.н. – такива хора избират смъртта. Хората които избират животът (вечният живот) – те се стремят да живеят според Божият Закон на любовта, закон изключващ злото.

Земята на която цари злото, има убийства, войни, разврат, кражби, лъжи и т.н. всякакво зло, е поставена под карантина от Богът на вселената. Ние жителите на земята сме болни от една заразна болест наречена грях. Грехът това е да вършиш зло. Всички сме болни, без изключение. Всички си викаме, всички си крещим, нараняваме се с думи, в моменти на афект изричаме такива думи които като с нож пробождат сърцата на нашите ближни. Ние извършваме множество духовни убийства – убиваме се един друг с груби, сурови, жестоки думи, нараняваме сърцата и душите си (да не говорим за изтинските убийства които хора извършват по отношение на други хора).

Земята е под КАРАНТИНА, защото на нея цари злото. От всички земни жители, само една част ще получат подаръка на Бог – ВЕЧНИЯТ ЖИВОТ. Само една част от хората ще отхвърлят вируса на греха (вируса на злото) и ще приемат предложеното им от Бог лекарство. Останалите хора няма да приемат лекарството, ще останат заразени от вируса на греха (злото) и като краен резултат – ще загубят шанса да живеят ВЕЧЕН ЖИВОТ.

Бог ни обича безкрайно много. Той позволи единственият Му син да стане жертва заради нашите грехове (наложи се Исус Христос да умре, за да заплати цената за нашият грях), за да може да не ни се търси лична отговорност за цялото зло което сме извършили докато сме живи.

Какво е лекарството на греха? Първо – приемане на жертвата на Исус Христос, да приемеш че Исус е платил за всеки твой грях, да приемеш Исус Богът на вселената като Свой личен Спасител от греха и злото на тази земя. И Второ – да започнеш да се стремиш да живееш живот съобразен с Божият стандарт – Божият Закон на Любовта.

В следващата статия ще можете да прочетете малко повече за СПАСЕНИЕТО ни от греха и злото, спасението ни за ВЕЧНИЯТ ЖИВОТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.